Voorziening bij overlijden, nodig of niet?

Niemand denkt er graag over na: de financiële gevolgen van overlijden. Toch is het een belangrijk onderwerp. Want uw gezin en uw bedrijf kunnen in die situatie hard geraakt worden. Door nu het gesprek aan te gaan, beschermt u beide.

 

U probeert als zzp’er uw inkomenspositie te verbeteren door hard te werken, kansen te benutten en uw bedrijf te laten groeien. Maar niet alleen het inkomen in het hier en nu vraagt om uw aandacht. Want wat als u komt te overlijden? Hoe is dan de financiële positie van uw gezin? En kan uw bedrijf voortgezet worden?

 

Verzekering of buffer
Dat zzp’ers zich verantwoordelijk voelen, blijkt wel uit het feit dat 72 procent van hen iets heeft geregeld bij zijn of haar overlijden. Ruim de helft van de zpp’ers heeft een overlijdensrisicoverzekering (ORV) afgesloten, 20 procent heeft een andere voorziening getroffen, bijvoorbeeld door een flinke buffer op te bouwen.

 

Geen financiële zorgen
Hoe groot de financiële gevolgen na overlijden zijn, is een vraag waar u echt even voor moet gaan zitten, zeker als er een gezin is dat achterblijft. Wat hebben zij nodig om zo normaal mogelijk met hun leven door te kunnen gaan? Financiële zorgen is wel het laatste wat ze kunnen gebruiken. Ook voor uw bedrijf zijn de gevolgen groot; als u een eenmanszaak heeft, maar ook als u met een of meerdere compagnons samenwerkt. Wij helpen u de situatie te analyseren en een compleet beeld te krijgen.

 

Welke oplossingen zijn er voor u?
Van de zzp’ers die geen ORV heeft, geeft 18 procent aan dat ze daarvan afgezien hebben vanwege de kosten. Is dat ook voor u een drempel? Wij bespreken met welke oplossingen u voor financiële zekerheid kunt zorgen. Een overlijdensrisicoverzekering is misschien helemaal niet nodig. Blijkt toch dat een uitkering ineens wenselijk is voor de nabestaanden? Dan heeft u nog steeds veel keuzemogelijkheden en kunnen de kosten meevallen. Stel het gesprek over de gevolgen van uw overlijden in ieder geval niet langer uit. Zorg nu voor zekerheid en neem contact op met ons kantoor.