Verduurzaam jouw woning met de overwaarde en bespaar op energiekosten

Als huiseigenaar met overwaarde op je woning, heb je een uitgelezen mogelijkheid om je woning te verduurzamen en tegelijkertijd je energiekosten te verlagen. Het investeren in duurzame maatregelen, en dan met name isolatie, blijkt al jaren een rendabele keuze te zijn. Zeker nu de energieprijzen zo zijn gestegen. Bovendien verhoogt een duurzaam huis ook nog eens de woningwaarde. Een beter energielabel kan de waarde van je woning soms zelfs met tienduizenden euro’s doen stijgen. Het is dus zeker het overwegen waard om je overwaarde te gebruiken voor een groener en energiezuiniger thuis.

Onzekere energiemarkt
Hoewel de energiemarkt na een turbulente periode wat is gestabiliseerd, blijven de prijzen voor gas en elektriciteit aanzienlijk hoger dan enkele jaren terug. Bovendien is de toekomst van energieprijzen onzeker, onder andere door de oorlog in Oekraïne. Wat wel zeker is, is dat je door jouw woning te isoleren, je minder energie zult verbruiken. Dit maakt het verduurzamen van je woning een aantrekkelijke optie om energiebesparing te realiseren op de lange termijn.

Extra geld voor Nationaal Warmtefonds
Om verduurzaming verder te stimuleren, heeft de overheid onlangs besloten extra middelen beschikbaar te stellen. Het Nationaal Warmtefonds krijgt een aanvullende investering van maar liefst € 900 miljoen om huishoudens met een bescheiden inkomen te ondersteunen. Het fonds zal rentevrije leningen voor energiebesparing verstrekken, wat het financieren van energiebesparende voorzieningen nog toegankelijker maakt. Kijk voor meer informatie op deze website (https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2023/06/16/kabinet-maakt-duurzaam-huis-voor-iedereen-betaalbaar).

Kom erachter wat jouw mogelijkheden zijn
Wil je meer weten over de mogelijkheden om energiebesparende maatregelen te financieren? Neem dan contact met ons op via 0348 - 41 03 02 of mail naar info@adviesvanaka.nl (mailto:info@adviesvanaka.nl). Als Erkend Financieel Adviseur zijn wij tevens aangesloten bij het keurmerk Financieel Adviseur Duurzaam Wonen. Wij kunnen je helpen de beste manier te vinden om de verduurzaming van jouw woning te financieren en je woning klaar te maken voor een groene toekomst.

Verduurzamen met overwaarde Verduurzamen met overwaarde